fbpx

Obnovljena i/ili rabljena IT oprema

U SMART-PROMET j.d.o.o. radimo vlastiti otkup i obnavljanje rabljene IT opreme, isto tako vršimo prodaju tvornički obnovljene IT opreme (kao što su prijenosna računala, stolna računala, monitori i sl.). Čvrsto i pouzdano stojimo iza svog prodajnog programa obnovljene i/ili rabljene IT opreme, koji je nižim cijenama s ponuđenim jamstvom od 6-36 mjeseci.

IT oprema koju sami otkupljujemo te obnavljamo u pravilu dolazi od poslovnih subjekata iz cijele EU ali i fizičkih osoba. Nakon što prođu dijagnostiku i uvid u stanje, redovni servis (kao npr. za računala ispuhivanje od prašine, izmjena termalne paste, reinstalacija), po potrebi zamjenu neispravnog dijela te prije puštanja u prodaju kompletno testiranje svih komponenti tzv. stres test kako bi za Vas mogli potvrditi naše jamstvo.

Tvornički obnovljena oprema

Tehnologija napreduje vrlo brzo, ponekad i previše brzo, tako da trgovac može u takvim slučajevima ostati s neprodanim zalihama na skladištu. Zbog dobre suradnje između trgovaca i proizvođača, neprodane zalihe se vraćaju proizvođaču, koji temeljitog pregledaju robu i kao tvornički obnovljenu (renew&refurbished) ih ponudi ponovo po novim, nižim cijenama od prodajnih.

Ponekad se dogodi, da se na tržištu određeni proizvodi u masovnoj proizvodnji ne prodaju dovoljno brzo, kao što je planirano. U takvim slučajevima, govorimo o višku proizvodnje, koje se proizvođač želi brzo riješiti, zato se nudi kao renew&refurbished kako bi se po nižim cijenama roba brže prodala.

U proizvodnji se još uvijek mogu pojaviti određeni postotak nepredviđenih grešaka u elektronici. Kada se proizvod proda, kupac nakon toga brzo utvrdi da je neispravan (zaslon, matična ploča, RAM, grafička kartica). Kupac vraća uređaj pod DOA (dead on arrival), nakon čega se proizvod zamijeni s novim, a neispravna roba se vraća proizvođaču. U kontrolnoj sobi se temeljito pregleda roba, eliminiraju i izmijene postojeći kvarovi za nove dijelove i nakon toga se testira cijeli uređaj, tako da se postigne besprijekorno stanje. Proizvod, kao što je laptop, se prepakirava i prodaje kao renew&refurbished (R&R) za novu, nižu cijenu.

U program renew&refurbished (R&R) je stoga oprema, jednaka kvaliteti kao proizvodi iz redovne prodaje, iza koje stoji sam proizvođač. Svi proizvodi iz ovog programa imaju jamstvo u SMART-PROMET j.d.o.o. 12 mjeseci proizvođača s mogućnošću produljenja na 36 mjeseci. Potrošni materijal (baterija i kabel za napajanje) ima jamstvo u trajanju od 6 mjeseci. Daljnje jamstva na potrošni materijal vrijedi samo ako proizvođač ne odredi drugačije.

Zašto smo se odlučili za prodaju obnovljene IT opreme?

Kupnjom obnovljene i/ili rabljene IT opreme ćete uštedjeti novac. U SMART-PROMET j.d.o.o. s takvom kupnjom uštedite od 20% pa sve do 75% od iznosa proizvoda iz redovne prodaje.

Također je ekonomičnije popraviti kvar proizvoda, nego ih uništiti same proizvode, briga za okoliš!